Sund kost og gode løbevaner med på rejsen

ANNONCE

Der er noget, som gang på gang kan være overraskende – og det er hvor skrøbelige éns livsstil og vaner faktisk kan være, når det kommer til ferie! Derhjemme kører det med sunde råvarer, fornuftig madpakke og sengetider, for ikke at tale om, at man kommer ud og træner med løb eller anden sport. Men ligeså snart man sætter sin kuffert ned på hotelgulvet er det som om, at alle sunde vaner fordamper. Næste øjeblik under man sig et hvil ved poolen – og pludselig finder man sig selv med en stor isvaffel eller en fadøl i hånden.

Det skal der selvfølgelig også være plads til på ferien – men ikke konstant, for så er det, at vi ender med at komme hjem med en knækket selvdisciplin og en par skuffende kilo på sidebenene.

Vi vil derfor gerne sætte lidt fokus på, hvordan du motiverer dig selv til at holde dine gode vaner kørende – også selvom den står på lækker og billig solferie med forførende livsnyderi og ren afslapning.

Planlæg fantastiske løberuter

Gør mere end bare at tage løbeskoene med i kufferten – lav lidt research på feriedestinationens muligheder for at løbe. Om muligt kan du endda vælge ferieovernatning ud fra de lokale muligheder for at løbe i skøn og vild natur eller i flotte byparker. Det er ikke sjovt at løbe rundt på myldrende fortove eller på uendelige asfaltveje. Spørg desuden hotelpersonalet eller lokale sportsbutikker, om de kender en god rute til løb såvel som vandreture i lokalområdet.

Researchen hjemmefra har også den fordel, at du i lang tid inden indstiller sig til, at du faktisk skal ud at løbe, når du kommer frem! Mange oplever det også som en ekstra motivation, når man har set skønne billeder fra løberuter på sociale medier eller blogs, der beskriver, hvad man kan se i et bestemt område.

En anden ting, du kan gøre, for at holde formen og de gode motionsvaner kørende, er helt enkelt at sørge for aktiviteter på forhånd – det kan være der afholdes halvmaraton tæt på dit feriested eller at der er undervisning i yoga, dykning eller lignende i nærheden.

Smid ikke de sunde madvaner over bord på ferien

Det kan være usigeligt svært ikke at give efter for morgenmadsbuffetens overflod af hvide toasts med syltetøj og smør, pandekager og croissanter – for ikke at tale om alle feriestedets kulinariske tilbud og søde snacks. Men har du ellers sunde vaner og er du ikke vant til at give kroppen los i sukkerorgiet, kan du faktisk få ødelagt din ferie med ubehag og ondt i maven! Dit energiniveau forandres også drastisk, hvis du flere gange om dagen indtager store mængder af sukker.

Bevæbn dig derfor altid med sunde snacks, du kan have med på stranden og nyde ved poolen. Det er sidst men ikke mindst et kæmpestort win-win for din form, din pengepung og dine gode vaner, hvis du i stedet for hotel lejer ferielejlighed med eget køkken. Så kan du kokkerere alle de lækre og sunde retter, du kender hjemmefra, og selv lave sunde og mættende mellemmåltider til at have med på tur – her er 3 sunde og nemme opskrifter til inspiration!